SEO

ChatGPT İle Yapılabilecek SEO Çalışmaları

Yapay zeka şirketi OpenAI, geçtiğimiz aylarda büyük bir dil modeli olan ChatGPT’yi kullanıma sundu. GPT-3.5’e dayalı olarak geliştirilen ChatGPT, kendisine verilen tüm yönlendirmelere insani cevaplar vermesiyle kullanıcıları oldukça şaşırttı.

Yönlendirmeler doğrultusunda hikaye, şiir, reklam içerikleri hatta kod bile yazan bu yapay zeka dil modeli ile SEO sektöründe neler yapılabilir diye araştırma yaptık. SEO sektöründe oldukça faydalı olacak bu bilgiler ile sitenizin gelişmesine bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

ChatGPT Nedir?

ChatGPT dil modelinin ne olduğunu ve çalışma sistemini anlamak, yapacağınız SEO çalışmaları bakımından oldukça önemlidir.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer), dil odaklı bir sohbet robotudur. 2021 yılına kadar olan tüm verileri okuyup öğrenen bu dil programının en temel özelliği, sorduğunuz sorulara gerçek zamanlı cevap vermesidir. Bu yapay zeka dil modeli, kullanıcının kendisine verdiği bilgiler doğrultusunda kullanıcılar ile diyalog kurmaktadır. Verilen soruları yanıtlayabilir, talep ettiğiniz her konuda bilgi verebilir hatta verilen yanlış bilgilerin doğrusunu size iletebilir.

ChatGPT Nasıl Çalışır?

Yapay zeka dil modelini kullanmak için chat.openai.com web sitesine girerek OpenAI hesabı oluşturabilirsiniz. Siteye üye olduktan sonra, şu anda tamamen ücretsiz olan ChatGPT dil modelini kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamada açılan ekranda dilediğiniz her şeyi yazabilir ve yapay zekadan cevaplarınızı alabilirsiniz.

SEO Çalışmalarında ChatGPT Nasıl Kullanılabilir?

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’yi, arama motoru optimizasyonu çalışmalarınızda oldukça faydalı olacak şekilde kullanabilirsiniz. SEO çalışmalarında ChatGPT’den faydalanma önerilerimizi inceleyerek sektörünüzde bir adım önde olabilirsiniz.

1) İçerik Oluşturma

İçerik oluşturmak, SEO çalışmalarının en önemli aşamalarından biridir. Özellikle iyi bir editör bulmakta veya içerik oluşturmada zorlanıyorsanız, ChatGPT bunu sizin için yapabilir. Fakat 2022 yılında Google Arama Sözcüsü John Mueller, yapay zeka programları ile oluşturulan içeriğin spam olarak algılandığını ve arama motoru kurallarını ihlal ettiğini açıklamıştır.

Günümüzde Google algoritmaları, yapay zeka tarafından oluşturulan içerikleri tanıyabilmekte ve web sitelerini cezalandırabilmektedir. Google, yapay zeka tarafından oluşturulan içeriği tanımlayabilir ve cezalandırabilir. Bu nedenle yapay zeka ile oluşturulan içeriği her zaman kontrol etmekte ve gerekli optimizasyonları yapmakta fayda vardır.

ChatGPT yapay zeka asistanını sosyal medya içerikleri, e-posta metinleri, reklam içerikleri gibi pek çok alanda içerik oluşturmak üzere kullanabilirsiniz. Aynı zamanda fikir alışverişi yapma açısından da oldukça iyi bir seçenektir.

2) Anahtar Kelime Analizi

İçerik oluşturmak için kullanabileceğiniz ChatGPT yapay zeka programını, anahtar kelime analizi gerçekleştirerek içerik stratejinizi oluşturmak amacıyla da kullanabilirsiniz. Zahmetsiz bir şekilde anahtar kelime analizinizi yaparak bu araştırma işlemini size, pratik ve hızlı hale getirmektedir.

Yapmanız gereken işlem çok basit; programı açarak hedeflediğiniz anahtar kelimelerden bir veya birkaç tanesini yazmak ve ilettiğiniz anahtar kelimeler ile alakalı kelimeler istemek, programın size arama botlarının algılamasına bağlı olarak ilgili anahtar kelimelerin listesini çıkarmasını beklemek.

İçerik Pazarlama Stratejisi Oluşturma

ChatGPT yapay zeka asistanından, sizin için bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmasını talep edebilirsiniz. Belirlediğiniz alan ile ilgili istediğiniz stratejiyi size üst düzey taktikler vermektedir.

Arama Amacının İyileştirilmesi

ChatGPT’ye yaptığınız arama sorgusu, yapay zeka tarafından derinlemesine incelenir ve arama amacına bakılır. Bu da SEO açısından bakıldığında kullanılabilirliği en yararlı işlevlerden biridir.

Google yıllar boyunca, arama sorgunuzu alarak arama amacınızı iyileştirebilme potansiyelini yakalamıştır. Fakat Google sorgunuzu alıp yanıtlar, ChatGPT ise sorgunuzu alarak onu iyileştirir.

ChatGPT’nin öğrenmeye dayalı olan yeteneği, aramalarınızın arama amacına dair daha iyi veriler geliştirebilir ve hatta bazen bilmediğiniz bilgileri sizinle paylaşabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu